kód:
 
 
mailcím:
jelszó:
 
 
azonosító:
jelszó:
 
 
 

A mailneked.hu beállításainak elérése

A levelezőrendszer adminisztrációs felülete a bal oldali "Beállítások" címszó alatt érhető el, belépéshez az azonosítót és a jelszót kell megadni. Az azonosító a domain neved, jelszavad pedig az, amit kollégánk a telefonban megadott. A rendszer a jelszóban a kis- és nagybetűk között különbséget tesz! Ügyelj arra is, hogy a CAPS LOCK ne legyen véletlenül bekapcsolva. Miután azonosítódat és jelszavad megadtad, kattints az OK gombra.

Fontos megjegyezni, hogy sok esetben a böngésző felajánlja a felhasználói név és a jelszó megjegyzését. Ennek elfogadása esetén a későbbiekben az adott számítógépen a böngésző automatikusan megjeleníti a felhasználónevet, és kitölti a jelszó mezőt! Amennyiben nyilvános helyen történik mindez, úgy bárki visszaélhet a megszerzett jogosultsággal. Kérjük, fokozott figyelemmel kezeld a belépéshez szükséges adataid, és csak olyan számítógépen engedélyezd az adatok megjegyzését, amelynél biztos, hogy más nem élhet vissza a megszerzett jogokkal.

Főmenü, Adatok

Sikeres bejelentkezés után a képernyő bal oldalán találod a főmenüt, középen pedig a választott domain névhez tartozó adatokat: a domaint, a maximális, felhasznált és még felhasználható terület méretét. Ezekhez az adatokhoz bármikor visszatérhetsz a Főmenü "Adatok" gombjával.

Mailboxok menü

A Főmenü "Mailboxok" pontját választva tudod megtekinteni, módosítani, törölni a már létező mailboxaid, illetve itt tudsz újat létrehozni a lap tetején található "Új felvitele" gombbal.

Új mailbox létrehozásakor meg kell adni annak nevét, méretét, és a hozzáféréshez szükséges jelszót.

A már meglévő mailbox melletti "Módosít" gombra kattintva módosítható a mailbox mérete és a hozzá tartozó jelszó, míg a "Törlés" gombbal megszüntethető az adott mailbox.

Átirányítások menü

A Főmenü "Átirányítások" menüpontjában van lehetőség az egyes mailboxokba érkező levelek továbbküldésére, átirányítására. Ez történhet a saját mailboxaid között, de akár külső e-mail címre is átirányíthatod beérkező leveleidet.

Új átirányítási szabály létrehozására az oldal tetején található "Új felvitele" gombbal van lehetőség. Itt először a "Forrás" mezőben az átirányítandó mailbox nevét kell megadni, majd a "Cél" mezőben azt az e-mail címet, ahova továbbítani szeretnéd a fenti mailboxba érkező leveleket.

Vakációs üzenet menü

A Főmenü "Vakációs üzenet" menüpontjában van lehetőség automatikus válaszlevél küldésének beállítására. Ez akkor lehet hasznos, ha hosszabb ideig nem tudod megnézni leveleidet. Ilyenkor minden beérkező levél feladójának (de feladónként csak egyszer) automatikusan küld a rendszer egy üzenetet az általad megadott szöveggel.

A "Mailbox" listából válaszd ki, hogy melyik mailboxhoz szeretnéd megadni az üzenetet, a "Tárgy" mezőbe az automatikusan küldendő levél tárgyát, az "Üzenet" mezőbe pedig a tartalmát add meg, végül az "ok" gombra kattintva mentheted el a beállításokat.

Bejelentkezési jelszó menü

Amennyiben első alkalommal lépsz be az adminisztrációs felületre, kérjük, változtasd meg a jelszavad! Erre a Főmenü "Bejelentkezési jelszó" menüpontjában van lehetőség, ahol a kívánt új jelszót kell kétszer megadni, majd az "ok" gombbal véglegesíteni.

Kilépés

Az adminisztrációs felületről kijelentkezni a Főmenü "Kilépés" gombjával tudsz. Kérjük, miután befejezted a munkád az adminisztrációs felületen, mindenképpen jelentkezz ki, ezáltal is csökkentve az illetéktelen hozzáférés lehetőségét levelezőrendszeredhez.